Ευτυχία είναι μια κουταλιά Σικάγο στο Zonars!

 

Αν μένεις, κινείσαι, δουλεύεις ή κατεβαίνεις κέντρο δεν γίνεται να μην κάνεις μία στάση στο αγαπημένο Zonars. Οι λόγοι πολλοί. Καταρχάς η ιστορία του. Μόνο αν σκεφτείς πως από το 1939 που ιδρύθηκε πόσοι έχουν περάσει – Οδυσσέας Ελύτης, Μάνος Χατζιδάκις, Μελίνα Μερκούρη, Sophia Loren, Antony Quinn και πόσοι ακόμα- θα σε κάνει να στεναχωρηθείς αν δεν το έχεις επισκεφτεί έστω μία φορά. Κι εγώ θα σε κάνω να νιώσεις ακόμα πιο ανυπόμονη να περάσεις την πόρτα του, αν δεν είναι ήδη το στέκι σου.

  • Working Girl: Νίκη Ξημέρη
  • Φωτογραφίες: Έφη Γρηγορίου
  • Filming: Γιάννης Κουκουζής
  • Βοηθός παραγωγής: Ζαφείρης Κατανάκης

 

 

Αρχικά να σου πω εγώ γιατί το αγαπώ. Για τον εξωτερικό του κήπο. Μία όαση μέσα στην πόλη. Για το μωσαϊκό του στο εσωτερικό του χώρου, λες και μπαίνεις σε πίνακα ζωγραφικής. Για τις εκθέσεις του που φιλοξενεί, από αυθεντικά έργα του Andy Warhol μέχρι του Takis.

 

Για τη μουσική του που έχει γίνει statement. Και εναρμονίζεται με το περιβάλλον δίχως να σου αποσπά την προσοχή. Άσε δε που νομίζεις ότι κάποια στιγμή θα βγει ο Woody Allen να σου πει “Cut, cut, next scene.”

Η κινηματογραφική του αύρα μαγνητίζει τον κάθε καλεσμένο, μεταφέροντάς τον σε άλλη εποχή, χώρα και ώρα.

 

 

Φωτεινό, με τεράστιες τζαμαρίες, που παγώνουν το χρόνο όσο εσύ απολαμβάνεις τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό σου στην τεράστια και ενημερωμένη μπάρα του ενώ εξωτερικά η πόλη συνεχίζει να κινείται αγχωμένη σε άλλους ρυθμούς.

 

 

Και πιάνεις στα χέρια σου τον κατάλογο. Τι να επιλέξεις; Σίγουρα δεν πρέπει να προσπεράσεις τις ελληνικές συνταγές καθώς πουθενά δεν θα τς δοκιμάσεις με αυτόν τον τρόπο.

Εκτός από τις ελληνικές συνταγές το δικό μου αγαπημένο πιάτο είναι το καλαμάρι αρωματισμένο με ούζο & φρέσκο βασιλικό πάνω σε stick Πατάτας. Πρέπει να το δοκιμάσεις! Και φυσικά όταν μιλάμε για Zonars δεν γίνεται να μην σκεφτούμε το απόλυτο γλυκό, την αυθεντική συνταγή του Σικάγο! Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί!

 

 

Και ο κόσμος γύρω σου, τόσο προσεγμένος με ευρωπαϊκό άρωμα, από όλες τις ηλικίες, σε κάνει να θέλεις να μοιραστείς μαζί του ιστορίες. Μην ξεχάσεις τα after office drinks που κάνουν το Zonars το απόλυτο Networking στέκι.

 

 

Θα μπορούσα να γράφω σελίδες για το Zonars, για την ιστορία του, η οποία αποτυπώνεται σε υπέροχες φωτογραφίες που θα συναντήσεις στο χώρο, για την αύρα του, αλλά γιατί να γίνω spoiler όταν μπορείς να ζήσεις αυτή τη μαγική εμπειρία από κοντά;

Zonars Athens: Βουκουρεστίου 9 & Πανεπιστημίου

Τηλέφωνο 210 325 1430

(Αν θες να δεις το ρεπορτάζ αγοράς της φωτογράφισης στο Zonars κάνε κλικ εδώ)

More from Andronikki

ALEX PIROUNIS #005

In terms of menswear there are two main tailoring schools one should...
Read More

Leave a Reply