34 μέρες μετά την Pitti95

Αρχικά να πούμε πως αν και έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την 96 pitti κατά σειρά που έρχεται τον Ιουνιο, παρόλα αυτά η σκέψη μου είναι ακόμα στις 34 μέρες πριν.

Γιατί όμως έχω να θυμάμαι αυτή την Pitti; Γιατί η Φλωρεντία θα είναι πάντα ένας από τους σταθμούς μου;

 1. Γιατί νιώθεις ότι ο χρόνος μπορεί όντως να γυρίσει πίσω. Όλοι είναι βγαλμένοι από ταινία των 40’s ή 50’s.
 2. Γιατί ήταν εκεί που πέρασε τα φοιτητικά του χρονια ο πατέρας μου, λέγοντας μου οτι δεν υπάρχει ομορφότερη πόλη στον κόσμο. Και γιατί ως παιδί προσπαθούσα να πείσω τις φίλες μου ότι είμαι μιση ιταλιδα, μισή ελληνίδα.
 3. Γιατί ξαφνικά ο κόσμος γεμίζει τζέντλεμαν και καλοντυμένους ανθρώπους (γυναίκες-άντρες)
 4. Γιατί μόνο σε ένα τόσο μεγάλο event οι πιθανότητες να πετύχεις τον αγαπημένο σου παιδικό φίλο αυξάνονται. Και νιώθεις πανευτυχής όταν αυτό γίνεται πραγματικότητα στην πιο όμορφη εκκλησία της Φλωρεντίας. ( Σταύρο Καρέλη θα είσαι πάντα το άλλο μισό, όσα χιλιόμετρα κι αν μας χωρίζουν)
 5. Μαζί όμως με ωραίες παρουσίες θα συναντήσεις και αρκετούς μπερδεμένους ανθρώπους για την στυλιστική τους ταυτότητα, που θέλουν απλά να πάρουν μία δόση από την δημοσιότητα της pitti ή από τα φλας των street photographers και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσουν ένα κλικ τους.
 6. Εμπειρία απίστευτη από μόνη της να ζεις αυτή την εβδομάδα αφιερωμένη στον άντρα, παρέα με τον άνθρωπο που είναι γεμάτος γνώση και εμπειρίες για αυτό το χώρο. Τον κ. Βασίλη Μπουρτσάλα. Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι οι master του είδους και connaisseur του αντρικού ρούχου και στυλ υποκλίνονται στην παρουσία του.
 7. Και εξαιτίας του νομίζω είδα πράγματα με μεγαλύτερη επιτάχυνση από ότι αν ξεκινούσε κανείς μόνος του αυτό το ταξίδι τωρα.  Ίσως και να μην τα ζούσε ποτέ.
 8. Το στενάχωρο είναι πως οι γυναίκες που ασχολούμαστε με αυτό είμαστε λίγες μεν, αλλά με πολύ χαρά και τιμή μπορώ να επιβεβαιώσω ότι γνώρισα τις καλύτερες του είδους ιδιαίτερα της μαγείας του tailoring. Σύντομα στο andronikki.com και οι 3 τους. Η Silvana Lady Sciamat , η Σόνια Γκλιν αλλά και η δική μας η Αγγελική Οικονόμου που θα τη βρεις στο ατελιέ του κ. Βασίλη Μπουρτσάλα . Όλες τους ήταν υπεροχες και ήταν από τα πιο δυνατά στοιχεία του ταξιδιού μου.
 9. Αυτό που αισθάνθηκα είναι μίλια μακριά από αυτό που κανείς βλέπει μόνο από τις άψυχες ίσως φωτογραφίες, ανεξάρτητα από την αψεγάδιαστη αισθητική τους. Γνώρισα τον πραγματικό κόσμο της pitti. Τη ρομαντική και όχι την εμπορική πλευρά της. Την πλευρά που ξεπερνά τη μόδα και αγγίζει περισσότερο την ανθρώπινη υπόσταση. Γνώρισα ανθρώπους που νοιάζονται για τον άνθρωπο περισσότερο από τον έμπορο. Έναν κόσμο που δεν περιμένεις να βρείς σε ένα τόσο ιδεατό χώρο κάτω από τα καλοσιδερωμένα πουκάμισα και τα τέλεια bespoke κουστούμια. Κι όμως όλη η αλήθεια κρύβεται πίσω από όλα αυτά τα φλας και οι πραγματικοί τζέντλεμαν και άνθρωποι που έχουν αυθεντική ψυχή δεν αργούν να διακριθούν.
 10. Άνθρωποι που τραγούδησαν μαζί μου στους δρόμους της Φλωρεντίας, που μου έδωσαν τον σακάκι τους όταν κρύωνα. Που με κρατούσαν όταν είχα πληγώσει τα πόδια μου από τα αμέτρητα χιλιόμετρα στα μαγικά σοκάκια της πόλης. Άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας παγκοσμίως, που όμως δε δίστασαν στη συνέντευξη τους να μου δείξουν φωτογραφίες από τις αγαπημένες τους διακοπές με την οικογένειά τους. Που μου πρότειναν να με φιλοξενήσουν το καλοκαίρι στην πόλη τους. Που μου πήραν μέτρα για να μου φτιάξουν το πιο ιδιαίτερο κουστούμι και το χαμόγελό μου τους αρκούσε για να πάρουν ικανοποιηση και χαρά. Που βγήκαν σέλφι μαζί μου τσαλακώνοντας τον εαυτό τους. Που μου έδωσαν να δοκιμάσω ιταλικές λιχουδιές. Που γέλασαν με την ψυχή τους. Αλλά και με μένα. Αυτοί είναι οι αληθινοί άνθρωποι της pitti που τη γνωρίζουν και από την καλη και από την ανάποδη. Που όμως κυρίως έχουν ψυχη και πάθος σε ότι κάνουν . Όπως ακριβώς και ο συνοδοιπόρος και μέντορας σε αυτό μου το ταξίδι. Ο κ. Μπουρτσάλας .
 11. Για αυτούς τους λόγους και ακόμη περισσοτερους μετράω μέρες μέχρι την 11η Ιουνίου. Και αυτούς θα ανακαλύπτουμε μέσα από το andronikki.com
 12. Γιατι κάποτε ένας υπέροχος άνθρωπος μου έιχε πει στο Zonars δύο χρόνια πριν ότι είμαι ένα κορίτσι που εκπροσωπεί τον όρο sprezzatura. Τότε δε γνώριζα τι σημαίνει. Τώρα ξέρω. Δεν ξέρω αν όντως είμαι, θέλω όμως να το μάθω. Και να γνωρίσω όσους έχουν αυτό το ανεπιτήδευτα όμορφο χαρακτηριστικό. Το ταξίδι τώρα ξεκινάει…
More from Andronikki

MY KIND OF #PITTI96

Every time a Pitti ends, it haunts me for a long time...
Read More