Γιατί αγάπησα το Kingsman: The Golden Circle (κι ας λένε οι κριτικοί)

Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως ότι διαβάσεις παρακάτω δεν είναι έρευνα ούτε επαγγελματική κριτική για μία ταινία αλλά μία καθαρά υποκειμενική ματιά στο Kingsman : The Golden Circle, που πραγματικά απήλαυσα (παρότι το έθαψαν οι κριτικές) και θέλω να σου πω το γιατί.

Κατάσκοποι υπάρχουν πολλοί αλλά κουστουμάτοι και τζέντλεμαν λίγοι. Από όσο μπορώ να σκεφτώ αυτή τη δύσκολη ώρα μάνι μάνι δύο. Ο Bond που δύσκολα θα χάσει την πρωτιά και ο Kingsman. Γιατί μπαίνω τώρα στη διαδικασία να τους συγκρίνω; Γιατί δεν έχω εύκαιρο κάποιον τρίτο. Θα χαρώ όμως να μου πεις αν έχεις κάτι στο μυαλό σου (Mη μου πεις Gatsby γιατί δεν μπαίνει σε διαδικασία σύγκρισης με κανένα και δεν είναι κατάσκοπος!). Το γεγονός ότι έχουμε επάνοδο και εδραίωση του κουστουμιού σε απόλυτη sprezzatura δείχνει ότι έχουμε μία νέα κυριαρχία στην αντρική μόδα. Και το Kingsman δίνει αρκετή έμφαση και σε αυτό οπότε δεν μπορεί παρά να μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους!

Πρεμιέρα λοιπόν στις κινηματογραφικές αίθουσες των Village Cinemas το Kingsman 2, ο χρυσός κύκλος. Κάθομαι δίπλα στον Άλεξ Κάβδα – πρώην MTV VJ colleagues- multilingual και dancefloor sweetheart. Και τι μου λεει; – Ποιοι λες να ξαναπαίζουν από το Kingsman 1; Δαγκώνομαι σιωπηλά γιατί δεν το είχα δει και προσπαθώ δίνοντας του ποπ κορν να αλλάξω κουβέντα. Αλλά με προδίδει το επιφώνημα ενθουσιασμού της πρώτης σκηνής.

Λονδίνο. Εμβληματική αντρική βιτρίνα. Και ένας bespoke dude με γυαλιά οράσεως πετάγεται στην οθόνη και μας φτιάχνει το βράδυ. Και η συνέχεια επί της μεγάλης οθόνης.

Θα μπορούσε όμως ο πρωταγωνιστής Taron David Egerton – Kingsman να είναι ο νέος Bond;

ΝΑΙ

  • Γιατί του πάνε εκπληκτικά τα κουστούμια
  • Γιατί είναι τζέντλεμαν και chic
  • Γιατί είναι δυναμικός
  • Γιατί τον πολεμούν οι αποτυχημένοι πράκτορες που τους έφαγε δικαίως τη θέση
  • Για τη μοναδική συλλογή του σε όπλα και αυτοκίνητα
  • Γιατί θα έκανε τα πάντα για μία γυναίκα

ΟΧΙ

  • Γιατί ο Μποντ δεν θα παντρευόταν ποτέ (δίνοντας άδοξο τέλος στην ελπίδα της αιώνιας ερωτευμένης σινεφίλ)
  • Γιατί ο Μποντ δε θα έβαζε ποτέ Hunter γαλότσες ή φόρμα
  • Γιατί ο Μποντ δε θα δεχόταν ποτέ να τον σώσει ένας τρίτος και ειδικά ένας Pop star. (Hi my name is spoiler) Martini vs Whisky. Seriously?
  • Γιατί στο Kingsman δείχνει πως ο άντρας με αυτοπεποίθηση χρησιμοποιεί την ομπρέλα σαν βασικό χαρακτηριστικό στυλ. Hats off στο Kingsman που ρίχνει τον Μποντ μία θέση κάτω για αυτό το λόγο.
  • Γιατί ο Μποντ δεν θα παρατούσε ποτέ μία γυναίκα στο κρεβάτι και ας μην ήταν η δική του.

Και τι να μας πουν οι παραπάνω διαφορές, όταν το Kingsman 2 μας ενθουσίασε τόσο και σαν η πιο στυλάτη και fashion influencive ταινία μέχρι τώρα για το 2017.

Έχω όμως 5 ακόμα λόγους για να πας να τη δεις:

1. Colin Firth. Στην ουσία αυτός είναι ο κύριος πρωταγωνιστής της ταινίας και ακόμα και με ένα μάτι λιγότερο είναι το απόλυτο fashion icon σαν να βγήκε από Tom Ford editorial, τόσο γοητευτικός που ακόμα και την Μπρίτζετ Τζόουνς να φώναζε με την υπέροχη προφορά του θα του το συγχωρούσες. Θεέ μου κάνε να είναι και στο Kingsman 3.

2. Julianne Moore. Κατάφερε να καπελώσει την Halle Berry και να μην την θυμάσαι ακόμα και στο τέλος της ταινίας. Ποια Anna Wintour. Η απόλυτη chic κακιά που ακόμα και κιμά να σε κάνει το κάνει με στυλ. Απόλυτο fashion statement παίρνεις ένα ένα τα outfit στα έμμεσα μαθήματα στυλ και φτιάχνεις την γκαρνταρόμπα για φέτος. – το τελευταίο outfit στα απόλυτα must have!

3. Channing Tatum, δυσκολεύτηκα να μην παρασυρθώ από την κλασσική σέξυ φιγούρα του και να γράψω άρθρο για τον ίδιο αλλά θα το κάνω μόλις τσαλακωθεί λίγο και δω κάτι παραπάνω από τον καουμπόυ και το κολασμένο 6Pack.

4. Elton John. And he is back b…ches! Υπέρλαμπρος, Υπερβολικός, Υπέρτατος και υπερ- ωκεάνιο καταφέρνει να ξεχωρίσει με μία και μόνο ατάκα…

5. Μην επαναλαμβανόμαστε Taron Egerton σε παρακαλώ μην ξαναβγάλεις το κουστούμι από πάνω σου.

Περιμένω το Kingsman 3.

 

More from Andronikki

A COFFEE WITH LACK OF AFRO

He could be a one-man show but chose to work with more...
Read More

Leave a Reply